murato

Спорт

Јубилеј – 30 години од освојувањето на Монт Еверест од првиот Македонец, Димитар Илиевски Мурато

А1он
Деновиве пред години… на 10 мај 1989 година, битолчанецот Димитар Илиевски Мурато, како прв македонски алпинист се искачи и го освои највисокиот планински врв на
Македонија

Планинарски марш на Пелистер во чест на Димитар Илиевски-Мурато

А1он
Планинари од Македонија и странство денеска по 24 пат го одбележуваат големиот подвиг на Димитар Илиевски-Мурато (1953-1989), првиот македонец кој се искачи највисокиот планински врв