mobilna telefonija

Uncategorized

Анализа на АЕК: Недостиг на пазарна конкуренција во мобилната телефонија, влезот ограничен

А1он
Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) констатира недостиг на пазарна конкуренција во мобилната телефонија во најновата анализа на релевантниот пазар за завршување повик во мобилна телефонија.
Економија

Јунајтед Груп постигна договор за продажба на својата мобилна инфраструктура на компанијата Тавал

А1он
Водечката телекомуникациска и медиумска компанија Јунајтед Груп која нуди широка лепеза на услуги во Југоисточна Европа, постигна договор за продажба на 100% од својата мобилна
Економија

Преку мобилен, интернет користат 1 398 860 претплатници

А1он
Бројот на активни претплатници во мобилна телефонија во вториот квартал годинава изнесува 1.867.694, а реализирани 1.523.126.310 минути разговор. Резиденцијални при пејд претплатници се 725.868, а