microsoft

Македонија

Прво место за Македонија на Светскиот форум на Мајкрософт

А1он
Македонија го освои првото место на глобалниот едукативен натпревар на Мајкрософт во Барселона. Проектот „Ова е мојот глас“ на двајца наставници од Македонија го освои
Економија

Сатја Надела нов генерален директор на „Мајкрософт“

А1он
Американецот од индиско потекло Сатја Надела ќе биде новиот генерален директор на компјутерскиот гигант „Мајкрософт“. Надела, кој работи во „Мајкрософт“ од 1992 година, во моментов е