mario dragi

Свет

Италија за десетина дена го отвора туризмот, најави премиерот Драги

А1он
Италијанскиот премиер Марио Драги денеска рече дека очекува туризмот во Италија да продолжи кон средината на мај, кога земјата се отвора за меѓурегионални патувања. Говорејќи
Свет

Марио Драги и официјално стана премиер на Италија

А1он
Марио Драги, поранешен шеф на Европската централна банка, денеска положи заклетва како претседател на новата италијанска влада на единство. Неговото назначување за премиер има за