kopaci na divo

Македонија

Осуммина обвинети пред судот признаа дека копале на диво на археолошки локации

Орце Костов
На првото одржано рочиште за предметот под кодно име „Багер“ осуммина обвинети кои извршувале недозволено истражување и ископување на движни добра под привремена заштита, односно