katastrofa

Свет

Штетата од катастрофите во светот во првите шест месеци изнесува 44 милијарди долари

А1он
Во првите шест месеци од годинава загубите предизвикани од природни непогоди и од катастрофи предизвикани од човечки фактор изнесуваат 44 милијарди долари, соопшти швајцарската компанија