javni pretprijatija

Македонија

Центарот за граѓански комуникации: Ниска транспарентност на претпријатијата во државна сопственост

А1он
Просечното ниво на транспарентност и отчетност на претпријатијата во државна сопственост, односно исполнувањето на законските обврски и добрите стандарди, изнесува само 28 отсто од можни