jadro

Култура

Објавен конкурс за изработка на мурал на фасадата на КСП Центар – Јадро

А1он
Културно-социјалниот простор Центар – Јадро објави конкурс за изработка на мурал на фасадата на Центарот, кој треба да биде реализиран во периодот од септември до
Култура

Центар Јадро ја продолжува серијата на презентации на македонски уметници

А1он
Од Центар Јадро информираат дека серијата на презентации на македонски уметници ја продолжуваат со преглед на творештвото на визуелниот уметник Никола Узуновски, преку неговите дела
Култура

Богдановиќ: Општина Центар останува доследна на своите заложби за развој на културата

А1он
Во Општина Центар официјално започна со работа Културно-социјалниот простор (КСП) „Центар-Јадро“, прва институција од овој тип на цивилно-јавно партнерство во државата. Овој модел е втемелен
Култура

Отворање на Културно-социјалниот простор „Центар-Јадро“

А1он
На иницијатива на Јадро – Асоцијација на независната културна сцена, денеска ќе биде отворен Културно-социјалниот простор „Центар -Јадро“, лоциран на ул. „Алберт Ајнштајн“ бр.2 во
Култура

ЈАДРО: Која е улогата на Град Скопје во процесот на реставрација на чаршијата?

А1он
ЈАДРО – Асоцијација на независната културна сцена преку соопштение до јавноста реагира на реставрацијата на старата скопска чаршија, во изведба на Општина Чаир. „Старата скопска
Култура

Отворена изложбата на Архитектонскиот факултет и Општина Центар – „Училиште во парк“ во КСП „ЈАДРО“

А1он
Четиринаесет архитектонски трудови, изработени од студентите на Архитектонскиот Факултет, во соработка со стручните служби во општината, од вчера се изложени на увид на јавноста во
Култура

Архитектонска изложба на студентски проекти „Училиште во парк“

А1он
Во Културно социјалниот простор ЈАДРО во Скопје вечерва во 19:00 часот ќе биде отворена архитектонска изложба на студентски проекти „Училиште во парк“. На изложбата ќе
Култура

Јадро: Бараме посериозен и поодговорен однос спрема Министерството за култура

А1он
Јадро – асоцијација на независната културна сцена, најостро реагира на информациите кои беа споделени од дел од медиумите, а подоцна и потврдени од раководството на
Видео Македонија

(ВИДЕО) Како да се спаси културата од влијанието на власта и партиите

А1он
Како да се тргне влијанието на власта од процесите во културата, како, во услови на партиско владеење со институциите, независниот културен сектор да добие свој
Култура

Јадро иницира формирање културна установа за јавно – цивилно партнерство

А1он
Јадро – Асоцијација на независната културна сцена, покренува иницијатива за формирање на мешовита установа, хибридна институција која ќе биде првиот пример за јавно-цивилно партнерство во