italija spanija

Економија

Производството на вино во Европа достигна 16,1 милијарди литри

А1он
Производството на вино во Европа достигна 16,1 милијарди литри во 2022 година. Како што објави Евростат, трите најголеми производители на вино учествуваа со 83 отсто