irvas

Свет

Кавги меѓу соседите: 42 ирваси од Норвешка ја минале границата на пасење, Русите бараат милионска отштета

А1он
Русија бара компензација од Норвешка за избеганите ирваси, кои сега пасат на руските пасишта. Имено, овие две земји имаат заедничка граница на Арктикот. И додека