industriska zona

Економија

Десет пати поголема поддршка за инвеститорите кои соработуваат со македонски фирми

А1он
Компаниите од и во индустриските зони кои работат со домашни добавувачи ќе добиваат десет пати поголема финансиска поддршка од државата, соопшти денеска министерот за економија,
Економија

Основана нова индустриска зона Битола – дел од ДТИРЗ

А1он
На иницијатива на Дирекцијата за технолошко индустриски развојни зони (ДТИРЗ), Владата донесе одлука да се формира нова државна индустриска зона во Битола. Во оваа фаза,