grcija

Регион

Според анкетите во Грција води Нова Демократија

А1он
Во најновата анкета пред изборите во Грција, благо порасна поддршката за конзервативната партија Нова демократија од 0.7% во однос на левичарската коалиција. Ова е последна
Економија

НБГ:Напуштањето на еврозоната со драстични последици за Грција

А1он
Националната банка на Грција излезе со предупредување – „Ако Грција ја напушти еврозоната, животниот стандард на граѓаните и нивните приходи двојно ќе се намалат, а
Регион

„Златна зора“ скандираше: Странците надвор

А1он
„Странците надвор“, вака извикуваа околу 2.000 приврзаници на крајнодесничарската партија „Златна зора“. Со факели во рацете поминуваа и скандираа низ улиците во централниот дел од