glad

Свет

ОН: Зголемена несигурноста во обезбедување храна во четири држави во светот

А1он
Во четири држави – Демократска Република Конго, Јемен, Нигерија и Јужен Судан – расте несигурноста во обезбедување храна, што ги става во опасност животите на
Свет

ОН: Уште 130 милиони лица можат да бидат погодени од глад поради пандемијата

А1он
Обединетите нации денеска предупредија дека уште 130 милиони луѓе во светот можат да бидат погодени од хронична глад поради пандемијата на коронавирус. Во извештајот на
Свет

Оксфам: Пандемијата ја влоши кризата со глад во најсиромашните земји

А1он
Хуманитарната група Оксфам соопшти дека пандемијата на коронавирусот ја влошила кризата со глад во најсиромашните делови на светот и предупреди дека секој ден од глад
Свет

Ковид-19: Бројот на деца кои живеат во сиромашни домаќинства ќе се искачи до 86 милиони до крајот на годинава

А1он
Новата анализа на „Спасете ги децата“ (“Save the Children”) и УНИЦЕФ открива дека без итна акција, бројот на деца кои живеат во сиромашни домаќинства во
Свет

Околу 100 милиони луѓе ќе завршат во сиромаштија поради пандемијата на Ковид-19

А1он
Околу 100 милиони луѓе во градовите низ целиот свет најверојатно ќе завршат во сиромаштија поради пандемијата на коронавирус, оценија експертите за урбанистичко планирање, повикувајќи на
Свет

ФАО: Бројот на гладни во Африка би можел петкратно да се зголеми

А1он
Бројот на гладни во Западна Африка би можел петкратно да се зголеми ако глобалната епидемиолошка состојба продолжи да се влошува, соопшти Канцеларијата на Организацијата за