germanska vojska

Свет

Германија нема да воведе задолжителен воен рок

А1он
Германската министерка за надворешни работи Аналена Бербок ја отфрли можноста за повторно воведување задолжителна воена служба за време на јавната сесија на прашања и одговори
Свет

Петнаесет германски мировници ранети во Африка, бомбаш-самоубиец се разнел покрај нив

А1он
Во западноафриканската држава Мали извршен е напад на патрола на германски војници, членови на мировната мисија на ООН. Мировната команда од Бундесверот потврди дека биле
Uncategorized

Исламистите со план да се инфилтрираат во германската војска

А1он
Постојат индиции дека исламисти се обидуваат да се приклучат во германската војска, со цел да се здобијат со воена обука и да ја искористат за