generalstab

Регион

Назначен нов шеф на Генералштабот на Албанската армија

А1он
Претседателот на Албанија и Врховен командат на вооружените сили Илир Мета, со указ, за нов Началник на Генералштабот на вооружените сили на го назначи генерал-мајор
Македонија

Состанок на замениците на началници на ГШ во рамките на процесот на соработка меѓу министерствата за одбрана на ЈИЕ

А1он
Заменик началникот на Генералштабот (ЗНГШ) на АРМ, генерал-мајор Мухамет Рацај, денеска учествуваше на годишниот состанок на замениците на началници на Генералштабови во рамките на процесот