faliste

Македонија

Се испитува колку се загадени воздухот и почвата – Изгореа 14 тони хемикалии во Фалише

Анита Петровска Рајковиќ
Пожарот кој вчера ја зафати фабриката за бои и лакови и друг вид хемикалии сместена во тетовското село Фалише, се уште е активен. Во текот