euromaks

Економија Македонија

(ВИДЕО) Поништена одлуката за спојување на концесиите, Бектеши бара да се донесе акт дека рудниците ќе ја загрозат животната средина

Орце Костов
Владата ја поништила одлуката за спојување на концесиите за експлоатација на бакар и злато за рудникот на „Еуромакс“ во струмичко Босилово, а тоа ќе има
Македонија

„Еуромакс“: Државната комисија ја занемари конечната одлука на Вишиот управен суд што е во наша корист

А1он
Државната комисија ја занемари конечната одлука на Вишиот управен суд што е во корист на „Еуромакс“ и е објавена на 7 декември 2020 година, иако
Економија

„Еуромакс Рисорсис“ со уште една дебата за рудникот Иловица-Штука со локалното население

А1он
„Еуромакс Рисорсис“ и овој месец организираше јавна дебата за жителите од општините во Струмичкиот регион за да ги запознае со сите мерки за заштита на
Економија

Еуромакс: Проектот за бакар и злато во Иловица – Штука е пример за современо, безбедно и одговорно рударство

А1он
„Развојот на рудникот за бакар и злато во Иловица–Штука се карактеризира како пример за современо, безбедно и одговорно рударство. Euromax Resources ДОО („Еуромакс“) во изминатите