elektrosnabduvanje

Свет

Швајцарија ги советува граѓаните да купуваат свеќи и дрва поради проблем со електроснабдувањето

А1он
Граѓаните на Швајцарија треба да набават свеќи за своите домови за случај на повеќечасовни прекини во испораката на електрична енергија, ја пренесува весникот „Noe Züricher