eksterno

Македонија

Матурантите на екстерното тестирање со просечна оценка 3.39

А1он
Просечната оценка на екстерното тестирање на матурантите од 96 средни училишта во Македонија е 3.39, соопшти денеска на прес-конференција ресорниот министер Спиро Ристовски. Најдобри резултати
Македонија

Ристовски: Успешно заврши екстерното тестирање на матурантите

А1он
Екстерното тестирање на матурантите во 96 средни училишта во Македонија заврши денеска со полагањето на вториот од двата предмета. Министерот за образование и наука Спиро
Македонија

Уште денеска праќање коментари за објавените прашања за екстерното тестирање

А1он
До вечер во 21 часот може да се праќаат коментари на www.prasanjaeksterno.dic.edu.mk за неправилности или нелогичности во прашањата и за проблеми со функционирањето на системот,
Македонија

СДСМ: Измените во екстерното потврда дека проектот е неуспешен

А1он
СДСМ денеска во писмената реакција на прес – конференцијата на министерот Спиро Ристовски за екстерното тестирање оценува дека измените што се најавуваат се признание за