denovi na makedonskiot med

Економија

Медот и пчелите да се заштитат со закон, бара здружението „Матица“

А1он
Медот денес се повеќе се користи како лек, отколку како храна. Трошиме само 700 грама годишно по глава на жител, за разлика од Германија која
Македонија

И Атиџе на фестивалот „Денови на македонскиот мед 2020“

А1он
Атиџе Муратовска, главната протагонистка на македонскиот докумантарен филм „Медена земја“ што беше номиниран за два оскара, го привлече вниманието на оние што денеска дојдоа да
Економија

Почнуваат „Деновите на македонскиот мед 2020“

А1он
На улица „Македонија“ во Скопје денеска ќе биде организрано свечено отворање на манифестацијата „Денови на македонскиот мед 2020“. Овие 16-ти по ред „Денови на македонскиот