decev

Македонија

Во Штип одбележани 141 година од раѓањето на Гоце Делчев

А1он
Во штипско Ново село во Гоцевото училиште денеска се одбележа 141 година од раѓањето на револуционерот Гоце Делчев. Делегации на општина Штип, универзитетот „Гоце Делчев“,