debata

Македонија

Како да се искористат социјалистичките идеи против неофашизмот?

А1он
Можеме да црпиме многу од одредени заборавени идеи на социјализмот кои се фантастични, порача Катерина Колозова на јавната дебата организирана по повод претстојниот празник „11
Македонија

(ВИДЕО) Фрчкоски: Треба да се преговара за Горна Македонија

А1он
Најоптимално решение за името би било да се преговара за името Горна Македонија. Но, како што рече проф. Љубомир Фрчкоски, на денешата дебата „Македонија денес“,
Видео Македонија

(ВИДЕО) Дебата: Пописот ќе покажеше дека има помал процент Албанци и драстично помалку Македонци

А1он
Пописот ќе покажеше дека се намалува процентот на Албанци, а бројот на Македонци драстично е намален, треба да се преговара за името Горна Македонија, опозицијата
Македонија

Дебата: Преиспитување на социјалната политика за новите времиња

А1он
Како во време на финансиска криза, неолиберализам и доминантни неолиберални политики да се креира социјално праведна политика, се дел од темите на кои се расправаа