danok na solidarnost

Uncategorized Економија

17 фирми не платиле солидарен данок: Трговец со струја должи 5 милиони евра

А1он
Заклучно со вчера, 8 ноември, од 130 компании се наплатени 2,3 милијарди денари по основ на данокот на солидарност. Оваа обврска ја имаат 156 компании,
Економија

Солидарен данок не платиле 52 компании, ќе им бидат блокирани сметките

А1он
Заклучно со денеска се уплатени 2.210.108.927 денари по основ на солидарен данок од страна на 98 даночни обврзници од вкупно 150. Тие што не платиле
Македонија

Стопанската комора поднесе Иницијатива за уставноста на Законот за данок за солидарност

А1он
Стопанската комора на Северна Македонија вчера ја поднела Иницијативата што ја најави за поведување постапка за оценување на уставноста на Законот за данок за солидарност
Економија

Стопанската комора очекува Законот за солидарен данок да биде повлечен

А1он
Стопанска комора очекува Законот за солидарен данок да биде повлечен. Нејзините правни тимови велат дека ова законско решение „лебди во воздух“ по неколку основи, пред
Економија

Бесими: Средствата од данокот за солидарност ќе се користат за справување со ковид-кризата

Орце Костов
Финансирање антикризни мерки за справување со кризата е основната карактеристика на Данокот за солидарност, кој не е општ и неговата намена е за да се