bugarsko poteklo

Македонија

Доктори од Македонија завршиле медицина во Бугарија, но не смеат да работат во земјата оти се пишале Бугари

Орце Костов
Република Бугарија не им дозволува на лекарите од Македонија да работат и да добијат право на постојан престој во земјата затоа што немале документ за