branimir jovanovic

Економија

Јовановиќ: Данокот на Бесими ќе донесе 50 милиони евра, а прогресивниот данок 100 милиони евра

Орце Костов
На државата итно и е потреба даночна реформа затоа што македонскиот даночен систем е крајно неправеден и повеќе ги даночи сиромашните отколку богатите, смета Бранимир
Економија

Јовановиќ: Добро е што НБРМ не ја покачи каматната стапка, тоа само ќе ја зголемеше сиромаштијата

Орце Костов
Народната банка нема да ја промени основната каматна стапка и таа ќе остане на нивото од 2,50% иако новите податоци за инфлацијата покажуваат просечна инфлација
Економија

Бранимир Јовановиќ: Народна банка ќе ја зголеми сиромаштијата ако продолжи да ги зголемува каматите, а инфлацијата нема да се намали

Орце Костов
Народната банка на Македонија ги зголеми основните каматни стапки трет пат за неколку месеци за да ја заузда инфлацијата, но од јуни наваму пак се
Економија

Јовановиќ: „Викенд без ДДВ“ е многу лоша мерка, вирусот може да се рашири, а корист ќе имаат богатите

А1он
Бранимир Јовановиќ, советникот на поранешниот министер за финансии, Драган Тевдовски, се огласи по повод мерката на Владата во рамките на третиот пакет економски мерки за
Македонија

Левица: Не влегуваме во новата влада, Јовановиќ е ангажиран како експерт

А1он
„Левица се чувствува повикана да реагира на прашањата на јавноста во врска со ангажирањето на наш член, д-р Бранимир Јовановиќ, во Министерството за финансии во