biblioteki

Култура

Втор форум на библиотечната унија на земјите од централна и источна Европа и Кина

А1он
Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ денеска и утре е домаќин на Вториот форум на библиотечната унија на земјите од централна и источна Европа и НР Кина,
Култура

Празнична изложба на книги во Битолската библиотека

А1он
Националната установа универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“-Битола промовира празнична изложба на книги. Во изложбениот салон на библиотеката презентрани се дела на автори чија инспирација е народно
Култура

Празнична изложба на книги во Битолската библиотека

А1он
НУ Универзитетска библиотека „Св.Климент Охридски“-Битола промовира празнична изложба на избрани публикации од домашни, и автори од странство. Во фоајето на библиотеката, меѓудругите изложени се книгите
Култура

Почна процесот на ревитализација на НУБ „Свети Климент Охридски“

А1он
Националната и универзитетска библиотека „Свети Климент Охридски“ – трезорот на македонското минато и иднина, ќе се ревитализира согласно изготвен план од стручни лица, со цел
Култура

Јубилејно издание на списанието „Библиотечен тренд“

А1он
Универзитетската библиотека „Св.Климент Охридски“-Битола го промовира јубилејното 50. издание на списанието „Библиотечен тренд“ посветено на библиотекарите од таа установа. Во „Библиотечниот тренд“ бр. 50 претставени
Култура

Делчевската библиотека ги додели наградите од конкурсот „Моќта на книгата во ова време-невреме“

А1он
Јавната локална библиотека „Илинден“ од Делчево ги избра најдобрите творби од конкурсот „Моќта на книгата во ова денешно време-невреме“. Како што информираше директорката на билиотеката
Култура

Кумановската библиотека ја заврши првата набавка на книги за годинава

А1он
Кумановската библиотеката „Тане Георгиевски“ го збогати книжниот фонд со набавка на 319 наслови или 1.233 книги, најнови изданија на македонски, српски и албански јазик од