azil

Свет

Поради рестриктивните мерки намален бројот на баратели на азил во Европа

А1он
Рестриктивните мерки воведени како резултат на епидемијата го намалија бројот на баратели на азил во Европа, но пандемијата може да предизвика повеќе пристигнувања во иднина
Регион

Од Франција и Луксембург вратени 49 албански државјани, баратели на азил

А1он
Албанската државната полиција информираше дека 49 албански државјани, вклучително и семејства со деца, се вратени во Тирана откако им било одбиено барањето за азил во
Регион

Кумуцакос: Наследивме 65.219 барања за азил

А1он
Наследивме 65.219 неразгледани барања за азил и на овие секојдневно се додаваат нови, изјави алтернативниот министер за цивилна заштита, надлежен за миграциска политика, Јоргос Кумуцакос
Видео Македонија

ВИДЕО: Од 297 барања за азил, само на две лица им е признат статусот

Ана Василевска
Со неинформираност на задржаните лица – странци за тоа која е причината за нивно задржување во прифатниот центар, како и нецелосно и неблаговремено информирање за