antikrizni merki

Економија

Швајцарија: Речиси тројно зголемена државната помош за компаниите најпогодени од пандемијата

А1он
Швајцарската Влада предложи зголемување на средствата за помош на компаниите кои се најпогодени од пандемијата на Ковид-19, од 369,86 милиони евра на 924,69 милиони евра.
Економија

Австрија: Новата помош на компаниите проценета на 1,5 до две милијарди долари

А1он
Австрискиот министер за финансии Гернот Блуемел денеска соопшти дека се очекува Австрија да издвои околу две милијарди евра за да ги обештети компаниите за загубениот
Регион

Грчката влада ќе издвои 3,3 милијарди евра за антикризните мерки

А1он
Министерот за финансии на Грција Христос Стајкурас соопшти нов пакет мерки во висина од 3,3 милијарди евра за поддршка на вработените и сопствениците, чии бизниси