albanska policija

Регион

Во Албанија се демонтираат камери поставени од криминалци за ја следат полицијата

А1он
Во Албанија во тек е акција за демонтирање на камери тајно поставени на јавни места од страна на криминални групи за да се следи движењето
Регион

Албанската полиција доби нов генерален директор

А1он
За нов генерален директор на албанската државна полиција е назначен Мухамет Румбулаку, кој има 29- годишно искуство во државната полиција. Педесет и две годишниот Румбулаку
Регион

За осум месеци под истрага 243 полицајци во Албанија, 61 се во притвор

А1он
Агенцијата за надзор на полицијата, АМП, во изминатите 8 месеци од годинава, до обвинителството поднела пријави против 243 полициски службеници, од различни сектори, како и