22 noemvri

Македонија

Доделена државната награда „22 Ноември“

Орце Костов
Во Собранието на Република Северна Македонија денеска беше доделена државната награда „22 Ноември“ за 2023 година. Добитници на наградата оваа година се проф. д-р Агим