(ВИДЕО) Направија се за да ја уништат Србија, но ќе победиме, изјави Вучиќ

Од:

Направија се за да ја уништат Србија. Србија ќе победи, изјави српскиот претседател Александар Вучиќ.

„Почитувани граѓани, имавме тешки седум дена, најтешките во последните 15 години. Најтешките поради настаните на Косово и кампања започната против нашата Србија, кампања на лаги и невистини. Како што вели нашиот народ , не врне снег за да ја покрие планината, туку секој ѕвер да го покаже својот белег. Можевме да видиме дека имаме пријатели кои не се многубројни, но се храбри“, вели Вучиќ во видео-пораката.

Би можело да ве интересира

Вучиќ за Косово: На сите во лице им кажав што нема да исполниме од Охридскиот договор

Горан Наумовски

Вучиќ ги одликува Силјан Мицевски-постхумно, Влада Урошевиќ и Никола Китановски по повод Денот на државноста на Србија

(ВИДЕО) Вучиќ: Народот мора да знае дека ќе се бориме за него

Вучиќ: Актуелната ситуација на Косово е спротивна на резолуциите на ОН

Вучиќ: Никој не може да ми нареди, ниту од Вашингтон, ниту од Москва, ниту од Берлин

Горан Наумовски

Вучиќ: Ќе ја зачуваме стабилноста – мојот збор значи повеќе од многу потписи во регионот и Европа