Шеик во Дервента делеше телефони, златни часовници и по сто евра

Од:

Повеќе златни часовници, телефони и други скапи предмети завршија во рацете на жителите на Дервента како личен подарок од шеикот Талиб бин Сакр ал Касим. Освен децата, се посреќија и повозрасните кои со симболично бакнување на раката на шеикот, зедоа по сто евра.

Меѓутоа, главната вест беше дека во рацете на шеикот може да се најде хотелот „Бисер“ во Дервента каде што гостинот од Емиратите беше сместен со соработниците, личниот кувар и обезбедувањето.

Сопствениците на хотелот ја демантираат веста како шпекулација, иако признаваат дека првично сакале да го продадат хотелот.

Шеикот присуствуваше на купот во Дервента во латиноамерикански танци, заедно со првиот човек на општината, Милорад Симиќ.

-Се надевам дека во овој град ќе донесеме арапски инвеститори и туристи со цел за негов натамошен развој, рече шеикот по посетата на австриската фирма во Дервента каде се изработува часовникот за Мака во Саудиска Арабија, официјално најголем на светот.