300 милиони луѓе го гледаа интервјуто на Вучиќ за кинеската телевизија

Од:

300 милиони луѓе го гледаа интервјуто на Александар Вучиќ за кинеската CCTV.

Вучиќ во интервјуто истакна дека Србија може и треба да научи „илјада работи од своите кинески пријатели“.

– Правиме големи подготовки за ЕКСПО. Кога управувате со земја имате високи цели. Секогаш мора да ги ставате новите цели на прво место. Ако сакаме да го постигнеме тоа, најдобар можен партнер за тоа отсекогаш била, и секогаш ќе биде, Народна Република Кина. Претседателот Кси секогаш го држи зборот. Го гледам како обичен, скромен човек, кога ќе вети нешто, тоа го исполнува. Не можам да ви кажам дали имаме големи работи во железничкиот сектор, целокупната инфраструктура или индустрискиот сектор, економијата, туризмот, културата, но секако има илјадници работи што можеме и мораме да ги научиме од нашите кинески пријатели – рече Вучиќ за „High-End Interviews“.

Би можело да ве интересира

„Фајненшл тајмс“: Србија го добива најголемиот рудник за литиум во Европа

Вучиќ: Ни треба компромисно решение за Косово

Горан Наумовски

Вучиќ во ОН: Вистината не е еднострана, резолуцијата ќе стави белег на челата на жртвите

Горан Наумовски

Вучиќ: Ќе бараме резолуција за страдањата на Србите во Јасеновац

Горан Наумовски

Вучиќ објави пост за Фицо, па уследија закани по неговиот живот

Горан Наумовски

Вучиќ и ја честиташе победата на Сиљановска-Давкова

Горан Наумовски