Владата со 50.000.000 денари ќе ги поддржи печатените медиуми

Од:

Владата на последната седница на предлог на министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност, го донесе новиот текст на Програмата за поддршка за печатење и дистрибуција на печатените медиуми за 2019 година.

Како што информира владината прес-служба, средствата за реализација на оваа програма, утврдени со Буџетот за 2019 година се во износ од 50.000.000 денари, а Генералниот секретаријат на Владата на Република Северна Македонија ќе објави Јавен повик за поддршка за печатење и дистрибуција на печатените медиуми за пријавување на интерес за средствата од оваа програма во рок од три дена од денот на влегувањето во сила на оваа програма.

Би можело да ве интересира

ВИДЕО: Владата работи на процесот за изработка на стратегија за паметна специјализација за истражување

Ана Ололовска

Поповски: Македонската влада е прва во регионот којашто има стратешки план за борба против лажните вести

Ана Ололовска

Џафери: Барањето на ВМРО-ДПМНЕ за Протоколот за НАТО треба да се прати до Владата

Средба Заев-Џонсон: Обединетото Кралство со целосна поддршка за Северна Македонија

Ана Ололовска

ВИДЕО: Почна официјалниот дел од Самитот на НАТО во Лондон

Ана Ололовска

Владата го достави до Собранието мислењето за автентично толкување на член 11 од Законот за помилување