Владата ја разреши директорката на Државниот пазарен инспекторат Анета Симеска-Димоска, нов директор е Горан Трајковски

Од:

Владата го назначи Горан Трајковски за нов в.д директор на Државниот пазарен инспекторат.

Претходно, Владата ја разреши досегашната директорка на инспекторатот, Анета Симеска Димоска.

„Новиот в.д директор Горан Трајковски е дипломиран економист и магистер по економски науки, а на позицијата в.д директор на Државниот пазарен инспекторат доаѓа од менаџерска позиција во приватниот сектор каде во своето повеќегодишно искуство остварува соработка со регионот и повеќе европски земји, обезбедувајќи нови пласмани и развој за матичната компанија. Неговата експертиза е во областа на сметководството и финансиите, со менаџерското искуство во раководење на компанија која има регионално присуство на пазарот“, соопшти Владата.

Би можело да ве интересира

ДПИ за една недела извршил над 600 надзори и издал 110 прекршочни налози

Ана Ололовска

ДПИ најави сузбивање на нелојалната конкуренција од нерегистрираните трговци

Ана Ололовска

ДПИ: При вчерашните контроли на „Кванташки“ изречени парични казни од над 580.000 денари и 30-дневни забрани за вршење дејност

Ана Ололовска

На Кванташки вчера биле одземени над 15 тони овошје и зеленчук, пријави и казни за прекршителите

Ана Ололовска

Над 20.000 евра казни за трговците кои не ги намалиле цените на овошјето и зеленчукот

Орце Костов

ДПИ: Извршени над 650 надзори, наплатени преку 175 прекршоци вредни повеќе од 6 230 000 денари

Ана Ололовска