Владата изготви закон за евидентирање на лицата „фантоми“

Од:

Владата, на предлог на Министерството за труд и социјална политика, го утврди Предлог-законот за неевидентирани лица во матична книга на родени и ќе го предложи на усвојување во Собранието.

Целта на законот, како што информира владината прес-служба, е неевидентираните лица во матичните книги на родените да се стекнат со својство на лице со посебен граѓански статус, заради остварување право за образование, здравствена заштита, социјална заштита и вработување со задолжително социјално осигурување согласно закон.

Би можело да ве интересира

Заев: Сите политичари да бидат одговорни за препораките од УНЕСКО

Ана Ололовска

Наредната недела СДСМ ќе одлучува за кадровските решенија во техничката влада

Ана Ололовска

ВИДЕО: Новини во постапките за избор на владините функционери

Ана Ололовска

Советот за социјална сигурност го поддржа зголемувањето на пензиите

Ана Ололовска

Владата донесе одлука да се врати спортската сала и други објекти на општина Куманово

Ана Ололовска

Со закон ќе се дефинира разликата помеѓу политички именувани лица и администрацијата