(ВИДЕО) СДСМ Штип: Приоритетите за 2013-2017 во нашата програма

Од:

„По неколку месеци работа на терен, по завршувањето на проектот “ОТВОРИ ВРАТА ЗА ИДНИНАТА” И информациите што ги добивме од жителите на Општина Штип, решивме заедно со нив да ги поставиме приоритетите за Штип во нашата програма за Локалните изборо 2013 година.

– Гасификација на Општина Штип; Нов градски стадион; Мост на река Брегалница; Студентски дом; Нов старечи дом; Спа центар Кежовица со спортски комплекс; Целосно уредување на коритото на река Отиња; Изградба на кеј на река Брегалница со спортски терени; Катна гаража; Проширување на влезовите на Штип – булеварско уредуваше;

– Ова се приоритети во нашата програма за Локалните избори 2013 година, а проектите од типот на патна инфраструктура, пазари, вдоовод, канализација, зеленило, чистота и др ќе бидат презентирани во деталната програма“, изјави Здравко Коцев, кандидат за градоначалник на Штип.

Би можело да ве интересира

СДСМ: Обезбедуваме целосна инклузија на децата со попреченост, вработување на 500 образовни асистенти

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Лазаревска: Обезбедуваме вклученост на децата со попреченост во редовната настава со вработување на 500 образовни асистенти

Ана Ололовска

СДСМ: Инвестициите во инфраструктурата продолжуваат со засилена динамика, градиме патишта за побезбеден и побрз сообраќај

Ана Ололовска

(ВИДЕО) Чаракчиев: Силно инвестираме во инфраструктурата, се гради низ целата држава

Ана Ололовска

СДСМ: Конкретните мерки за заштита на светското наследство на Охридскиот Регион се препознаени и уважени од УНЕСКО

Ана Ололовска

СДСМ: Економските политики на Владата даваат резултат, јавниот долг се намалува, растат платите

Ана Ололовска

Leave a Comment

4 × 3 =