(ВИДЕО) Мираковска: Мицкоски не успеа да ги изврши наредбите на шефот од Будимпешта

Од:

„Во ВМРО-ДПМНЕ стравот и паниката од одговорност кулминираат, последен доказ за тоа е денешниот протест на ВМРО-ДПМНЕ против правдата и одговорноста. Христијан Мицкоски не успеа да ги изврши наредбите од неговиот шеф во Будимпешта Никола Груевски. ВМРО-ДПМНЕ не успеа во Собранието да го закочи процесот на носење на Законот за јавно обвинителство“, рече потпретседателката на НСДП, Соња Мираковска.

Мираковска оцени дека со Законот за јавно обвинителство се обезбедува еднаквост пред правдата, силно независно правосудство и одговорност од секој кој сторил криминал.

„Тоа не треба никого да го плаши. Напротив сите оние кои се залагаат за правда вистински, а не декларативно треба да бидат свесни дека со носење на сетот закони од правосудството, на правосудниот систем му ги обезбедивме сите неопходни алатки за да може брзо и ефикасно да се дојде до правда, еднаква за сите граѓани“, рече Мираковска.

„Ако се борат за правда нивните борци кои впрочем беа најгласни против Законот за јавно бвинителство, а против дел од нив се покренати обвиненија, требаше да инсистираат на судски постапки низ кои ќе ја докажат својата невиност, а не да изнаоѓаат безброј начини за одлагање на постапките со цел да застарат предметите. Ниту Мицковски, ниту ВМРО-ДПМНЕ, ниту било кој друг неможат повеќе да ја спречат правдата и секој таков обид ќе биде неуспешен“, додаде Мираковска.

Би можело да ве интересира

Петковски: На локалните избори ќе дадеме предност на квалитетните идеи

Ана Ололовска

Петковски: НСДП ќе даде шанса и на партиски неопределените граѓани да се вклучат во локалните избори

Ана Ололовска

Мираковска: Очекувам наскоро да се пополнат испразнетите амбасадорски места

А1он

НСДП: Оваа учебна година да се прескокне

Ана Ололовска

ВИДЕО: НСДП се залага за економија заснована на рамномерен регионален развој

Ана Ололовска

ВИДЕО: Трајковски од НСДП ги претстави програмските определби на партијата во делот на екологијата

Ана Ололовска