(ВИДЕО) Мицкоски: Ова е прва година кога министерството за култура не обезбеди пари за одржување на Вевчанскиот карневал

Од:

Овдека денеска сме во Вевчани да ја продолжиме традицијата со Вевчанскиот карневал. Ова е прва година кога министерството за култура за жал обезбеди дури нула денари за одржување на ова традиционална манифестација. Министерката за некултура ја покажа својата некултура уште еднашка како што тоа го направи напати во изминатиот период. И покажа дека не е министер на сите граѓани, не е министер на сите општини. Така што за првпат еве оваа година Вевчанскиот карневал доби нула денари поддршка од министерството за култура, изјави претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

– За среќа Општината е тука, градоначалникот и администрацијата кои што со сопствени сили, ова е мала општина знаете вие ограничени ресурси, сепак успева скромно да ја задржи традицијата.

И во име на тоа јас сакам да им честитам бидејќи навистина покажуваат вон сериски напори да се справат со предизвиците кои што не само што ги носат економската и енергетската криза туку и власта во Македонија односно Владата на ДУИ поддржана од СДСМ.

Така што уште еднашка дозволете ми да ги честитам празниците на сите оние кои што ги слават православни христијани нормално Нова година на сите граѓани и да посакам здравје, среќа, успех, многу душевен мир, љубов во оваа година која што следи, која што очекувам да биде година на промени – рече Мицкоски.

Би можело да ве интересира

Мицкоски: Курбан Бајрам е потсетник на човечкото постоење, како и на големото значење на меѓусебната доверба

Мицкоски најави одговорност: Жалам што граѓаните се соочуваат со проблеми во здравството за кои мислевме дека се дел од минатиот век

Во вторник во Собрание ќе биде доставен составот на новата влада

(ВИДЕО) Мицкоски: Меѓународните договори треба да се почитуваат и тука немаме никаква дилема, но тоа е двонасочна улица

Горан Наумовски

Мицкоски: За поддршка на Законот за реорганизација и работа на органите на државната управа побарав поддршка од сите и разговарав и со СДСМ

Мицкоски: Можеби сме мали, но сме многу важни во овој дел од светот не само од аспект на струјата и прекуграничните трансакции

Горан Наумовски