(ВИДЕО) Континуирани инвестиции во училиштата низ Аеродром: Се уредува дворот и околината на ООУ „Блаже Конески“

Од:

Инвестициите за подобрување на училишната инфраструктура во Аеродром продолжуваат во основното училиште „Блаже Конески“, каде Општина Аеродром со поддршка на родителите и општествено-одговорни компании започна со уредување на дворот и околината на училиштето.

На почетокот на оваа година беше реконструиран дел од внатрешниот простор, а со тековните инвестициски активности дечињата ја добиваат првата еко-училница за настава на отворено, како и нови летниковци, клупи, павер елементи и хортикултурно уредување.

Континуираните инвестиции кои ги реализираме се директна поддршка за подигнување на квалитетот на образовниот процес. Модерно образование, со соодветни услови за одвивање на образованиот процес е цел на која сме сериозно фокусирани. Заедно и со здружени сили, им овозможуваме на најмладите подобри услови за спорт, рекреација и образование.

Би можело да ве интересира

Општина Аеродром: Деструктивната СДСМ преку прес конференција повторно ги лаже и манипулира граѓаните

Горан Наумовски

Аеродром ја одбележа Европската недела на мобилност

Предраг Петровиќ

Дрес од МЗТ Скопје Аеродром за градоначалникот на Њујорк, Ерик Адамс

Бесплатни училишни униформи за над седум илјади ученици од Општина Аеродром

Општина Аеродром ја одбележува Европската недела на мобилност

Општина Аеродром втора година по ред обезбедува часови за бесплатно пливање за првачињата и децата со попреченост