Весна Дамева е нов претседател на Судски совет

Од:

Весна Дамева е нова претседателка на Судскиот совет. Дамева беше избрана со десет гласа за и еден против.

Од гласањето се иззема Зоран Герасимовски.

Дамева доаѓа наместо на Павлина Црвенковска која минатиот вторник поднесе неотповиклива оставка од претседателската функција.

Црвенковска поднесе неотповиклива оставка од претседателка на Советот. Во соопштението што го испрати до медиумите за нејзината оставка, таа тогаш се пожали дека веднаш по нејзиниот избор на функцијата започнала медиумска хајка со крајна цел да даде оставка затоа што нејзиниот избор за претседател не одговарал на група од „судската бизнис-елита“.

Би можело да ве интересира

Одмори, боледување, оправдувања користеле судиите кои го донесоа предметот за прислушувањето на чекор до застарување

Кристијан Ландов

Апелација неоправдано го чувала во фиока предметот за Мијалков кој е блиску да застари констатираше Судски совет, а се решавале понови предмети

Кристијан Ландов

Извештајот за судиите кои го ослободија Мијалков се изготвува, Судски совет ќе се потруди сам да дознава кога предмети се чуваат по фиоки

Кристијан Ландов

Судски совет избра уште еден претседател на суд, па остана без струја

Кристијан Ландов

(ВИДЕО) Се судрија претседателката на Судски и претходничката: Дамева бараше детали за бизнис елитите, Црвенковска и врати да биде прецизна

Кристијан Ландов

(ВИДЕО) Уште невлезена во Апелација, членот на Судски кој ќе треба да проверува за Мијалков: Нема да направиме нешто што не е направено

Кристијан Ландов