Тупанчески: Постојат инструменти и механизми за докажување и откривање на состојбата на незаконски стекнатиот имот

Од:

Министерот за правда, Никола Тупанчески очекува во најскоро време да биде доставена драфт-верзијата на предлог-законот за потекло на имот.

„Имав средба со претседателката на Антикорупциската комисија,разговаравме и за Законот за утврдување на потекло на имотот и би требало драфт верзијата да биде готова. Очекувам, во најскоро време и ние како Министерство за правда не само да бидеме запознаени, туку да дадеме и свој придонес.И без овој закон, во моментов постојат инструменти и механизми за докажување и откривање на состојбата на незаконски стекнатиот имот“, изјави Тупанчески одговарајќи на новинарски прашања.

Би можело да ве интересира

Oсуда за однесувањето на Јашари кој побарал од новинарка да избрише текст за синот на Џафери

Горан Наумовски

Министерство за правда: Собранието ги донесе законите за судска, за јавнообвинителската дејност и за извршување на санкции со кои се зголемуваат платите на вработените

Ана Ололовска

Тупанчески: Секој конструктивен предлог за измените на Законот за здруженија и фондации ќе биде прифатен

Ана Ололовска

Тупанчески: Во Волковија ќе се издржува мерката „упатување во ВПД“ за малолетничките на кои име е изречена

Ана Ололовска

Министерството за правда ќе поднесе нови барања за екстрадиција на Никола Груевски, Африм Исмаиловиќ и Алил Демири

Ана Ололовска

Тупанчески: Ќе и предложам на Владата да се формира меѓуресорска група која ќе дава мислење за историски личности

Ана Ололовска