Ташко Дојчинов поднесе оставка на функцијата претседател на Советот на Општина Гевгелија

Од:

Претседателот на Советот на Општина Гевгелија, Ташко Дојчинов, до градоначалникот Сашо Поцков, поднесе оставка на функцијата претседател и член на општинскиот Совет која беше очекувана откако Комисијата за спречување на корупција неодамна му изрече јавна опомена согласно член 79, став 2 од Законот за спречување корупција и судир на интереси.

Постапувајќи по предмети од областа на судир на интереси, Комисијата кај Дојчинов констатирала состојба на судир на интереси поради повреда на член 44 од Законот бидејќи тој покрај функцијата претседател на Советот на Општина Гевгелија, ја извршува и функцијата член на Државната комисија за одлучување во управна постапка и постапка од работен однос.

Веста ја потврдија од општината каде очекуваат на наредната седница советот да ја констатира оставката,да избере нов член на советот од листата на СДСМ и коалицијата и да избере нов претседател на советот на Општина Гевгелија.

Би можело да ве интересира

Во Гевгелија позитивно решени околу 90 отсто од барањата за легализација на дивоградби

Ана Ололовска

Пронајдени 142 мигранти во товарно возило, кривични пријави за двајца гевгеличани

А1он

Пронајдени 142 мигранти во камион со бугарски регистарски ознаки

А1он

60 полицајци на служба во Гевгелија од денес во изолација поради позитивен колега – странец

Маја Илиевска-Пачемска

Двајца млади стоматолози од Гевгелија одржаа концерт како поддршка за нивните колеги доктори

Ана Ололовска

МВР: Пријави против сите лица во Гевгелија кои играа оро на улица за полицискиот час

А1он