Судскиот совет и Советот на ЈО потпишаа меморандум за соработка

Од:

Судскиот совет на Република Северна Македонија и Советот на јавни обвинители на Република Северна Македонија денеска во просториите на Судскиот совет потпишаа Меморандум за соработка.

— Ова е добар показател дека ние сме секогаш на располагање и во иднина секогаш да ја зголемиме нашата соработка. Воедно имаме реални проблеми во проекцијата при изборот на судии и обвинители, изјави претседателот на Судскиот совет, Сашко Георгиев.

Меморандумот за соработка значи формализирање, рече претседателот на Советот на јавни обвинители Антонио Јолевски, на она што изминатите години неофицијално го работеа двете институции.

Би можело да ве интересира

Судски совет: Министерот Лога е должен да го почитува Законот за судски совет

Лога бара од Судски совет да ја изземе Лорета Ѓоргиева затоа што го одбрани судијата Лазар Нанев

Орце Костов

Предупредувачки протест на Синдикатот на Судскиот Совет, бараат враќање на додатоците на плата

Катерина Ѓуровски

Дамева: Судии одат на увид со возила на странки, недолично е и отвора сомнеж за пристрасност

Орце Костов

Седум судии избрани за претседатели на судови потпишаа свечени изјави во Судски совет

Кривичен бара судијката за Ласкарци, избрана во Апелација, да остане до изрекување пресуда