Судскиот совет донесе одлука за престанок на судиската функција на Софија Спасовска Медарска поради избор за член на ДКСК

Од:

Судскиот совет донесе одлука за престанок на судиската функција на Софија Спасовска Медарска, поради избор за член на Државната комисија за спречување на корупција.

Советот со седум гласа „за“ на денешната 476. седница донесе одлука за престанок на судиската функција на судијката Софија Спасовска Медарска од Основниот граѓански суд Скопје заклучно со 7 февруари годинава.

Софија Спасовска Медарска беше избрана за член на ДКСК во Собранието од 22 декември 2023 година.

Би можело да ве интересира

Судски совет донесе заклучок за продолжување на постапката за избор на двајца членови на Советот

Судски совет донесе одлука за пензионирање на двајца судии

Судски совет ги оспори пред Уставен суд законските измени со кои се стопираше зголемувањето на платите на судиите

Судски совет: Со интервенција во законот директно се влијае врз нормалното функционирање на судовите

Ѓорѓи Андонов и Тодор Поп Панев избрани за судии во Апелациониот суд Штип

Судскиот совет добил претставка и постапува по одлуката на Врховен суд за зградата на ССМ