Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје: Шилегов вработил над 1.000 партиски војници за две години

Од:

„Советничката група на ВМРО-ДПМНЕ на Град Скопје посочува дека градоначалникот Петре Шилегов ја пренатрупува градската администрација со неквалификувани партиски кадри, нови вработувања кои се платени со парите на граѓаните.

Неформалните бројки говорат дека Шилегов за две години вработил над 1.000 партиски војници во Град Скопје и неговите јавни претпријатија.

Над 1.000 партиски војници Шилегов вработил за цели две години, додека претпријатијата бележат загуби. Се случува вистинско девастирање и уништување на градските претпријатија.

Голем дел од овие кадри се неквалификувани за работните позиции, и не ги исполнуваат законските одредби, за што страдаат квалификувани кадри кои не ја добиваат шансата за ново работно место.

Дополнително Петре Шилегов ветуваше мала и стручна администрација, но од овие ветувања нема ништо.

Јавните претпријатија станаа партиско дувло за членови на СДСМ и главен извор за непотизам. Две години Петре Шилегов, две години неспособност, стагнација и криминали“, се вели во соопштението на Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ во Град Скопје.

Би можело да ве интересира

„Комунална хигиена“-Скопје со апел за навремено плаќање на побарувањата за собирање и транспорт на отпадот

Ана Ололовска

Советничка група на ВМРО-ДПМНЕ: Шилегов, со километарските редици за субвенциите, ризикува Скопје да стане нов корона-кластер

Ана Ололовска

Шилегов: Се работат сите неопходни сценарија ако има карантин во Скопје

Ана Ололовска

Отворено инклузивно игралиште во Бутел

Ана Ололовска

Од денеска субвенции за велосипеди и електрични тротинети за скопјани

Ана Ололовска

Град Скопје: Некогашниот напуштен простор во Кисела Вода сега е нова зелена површина

Ана Ололовска