(ВИДЕО) Ивановски: Претседателот на ССМ од понеделник до петок е во две кафеани или во владата по инструкции

Од:

На седницата за труд и социјална политика, свикана не од претседателот на Комисијата туку од спикерот Вељаноски, опозицијата праша зошто Вељаноски не дојде и зошто е нем цело време кога станува збор за расправата за законот за бранители.

„Вељаноски седи во удобниот кабинет и е некултурно што не дојде“, рече Игор Ивановски.

Ивановски праша зошто на седницата не е поканет претседателот на Синдикатот, Живко Митревски, кој, рече во сабота издаде соопштение со наводна загриженост дека се кочат од страна на опозицијата социјалните и пензиските права, а, рече Ивановски, од понеделник до петок истиот тој Митревски седи во две кафеани и доручкува, руча и вечера со синдикални пари или е во Влада по инструкции.

Ивановски праша зошто не е дојдена и претставничка од „Мајчинство“, која трагично повикуваше опозицијата да има слух.

Оваа организација не може ни на google да се најде, бидејќи е најверојатно е една од серијата невладини кои добиваат европски пари и ги злоупотребуваат.

На расправата ја немаше и директорката на Домот за деца без родители 11-ти Октомври, Ристенка Атанасова која треба да одговори за алармантната состојба во домот.

И на крај зошто го нема претседателот на сојузот на пензионери, Драги Аргировски, кој, рече Ивановски, е како петок и сабота со министерот Спиро Ристовски.

„Лично сакаме да го прашаме зошто не се согласува со нашиот предлог пензиите наместо од први март, да се зголемат од први јануари 2013-та. Сите актери на оваа фарса, ги нема“, рече Ивановски.

Претседавачот на седницата, Миле Пачемски објасни дека седницата е свикана согласно Деловникот, бидејќи претседателот на Собранието го има тоа право.

Сите поканети кои што ги посочи Ивамовски, можеа сами да дојдадт бидејќи од медиумите знаеа дека денеска ќе се одржи ваква седница.

 

Би можело да ве интересира

Седници на Буџетскиот совет и собраниската Комисија за здравство

Ана Ололовска

Донесени законите за основно образование и за наставници и стручни соработници во основните и средни училишта

Ана Ололовска

Независната пратеничка група на ВМРО-ДПМНЕ бара прераспределба на комисиите и учеството во работните тела на Собранието

Ана Ололовска

Последна пленарна седница пред летната собраниска пауза

Ана Ололовска

Седници на шест собраниски комисии

Ана Ололовска

Утврдени кандидатските листи за членови на советите на АВМУ и на МРТ

Ана Ололовска

2 comments

toni 12/12/2012 - 14:43 at 14:43

AMDI FACAAAAA EJ COVECE.

Reply
dili 12/12/2012 - 18:26 at 18:26

Nemoze dase narece sednica ili sto bilo drugo ako nee prisutna negovata pozitivna energija. Sigirno gi ima nasmeano do solzi ako baral zbor ( amdi ) legenda na legendite abe koka kola! ! !

Reply

Leave a Comment

17 − five =