Скопска Апелација продолжи со одржување на јавните седници и расправи

Од:

Апелацискиот суд Скопје од вчера продолжува со одржување на закажаните јавни седници и расправи, согласно Одлуката за постапување на судовите во Републикава во услови на зголемена опасност од вирусот КОВИД – 19, донесена од Судскиот Совет на Република Северна Македонија и објавена на веб страната на судот.

-Странките и другите учесници во постапката се должни да ги преземат сите мерки на претпазливост и заштита, согласно мерките и препораките на Владата на Република Северна Македонија и надлежните здравствени органи, во спротивно на истите нема да им се дозволи влез во судската зграда, велат од Апелацискиот суд Скопје.

Би можело да ве интересира

Апелација делумно ги уважи жалбите на обвинетиот Зоран Милески за „Рекет“

Ана Ололовска

Апелација утре ја продолжува јавната расправа за пресудите за „27 април“

А1он

Апелација расправа за жалбите за пресудите од 27 април, одбраната бара изземање на судиите

Ана Ололовска

Почнува јавната расправа во Апелацискиот суд Скопје за случајот 27 април

Ана Ололовска

Случајот „27 април“ во среда пред Апелација

А1он

Апелација ги одлага јавните седници и расправи

Ана Ололовска