Сетот безбедносни закони пред собраниските комисии

Од:

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седници ќе одржат комисиите за одбрана и безбедност, за европски прашања, за надворешна политика, за политички систем и односи меѓу заедниците, и Законодавно-правната комисија.

Членовите на Комисијата за одбрана и безбедност ќе расправаат за предло измените на Законот за следење на комуникациите, на Законот за внатрешни работи и на Законот за странци. Комисијата за одбрана и безбедност ќе ги разгледа и предлог – законите за Агенција за национална безбедност и за координација на безбедносно-разузнавачкaта заедница во Република Северна Македонија и двата во второ читање. Истите закони подоцна во текот на денот треба да бидат на дневен ред и пред Законодавно-правната комисија.

Пратениците на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците, меѓу другото, ќе разговараат за Извештајот за работата на Агенцијата за aдминистрација за 2018 година, за годишниот извештај за работата на Судкиот совет и Народниот правобранител.

Би можело да ве интересира

Собранието денеска ќе расправа за разрешувањето на Јанева

Татјана Ташкова

Џафери закажа седница за разрешување на Катица Јанева

Виктор Јованов

Се уште нема седница за разрешување на Јанева, ниту нова средба за законот за ЈО

Ана Ололовска

ВМРО-ДПМНЕ побара разрешување на Јанева на денешната пленарна седница, пратениците го одбија предлогот

Ана Ололовска

Ребалансот на буџетот во Собранието од следната недела

Седници на неколку собраниски комисии

Ана Ололовска