Седници на Законодавно-правната и на Комисијата за надворешна политика

Во Собранието денеска ќе заседаваат Законодавно-правната и Комисијата за надворешна политика.

Комисијата за надворешна политика ќе расправа по Предлог-законот за ратификација на Спогодбата меѓу Владата на Република Северна Македонија и Советот на министри на Република Албанија за основање културно-информативни центри во двете земји, како и по Предлог-законот за ратификација на Протоколот за дефиниција на поимот „производи со потекло“ и методите на административна соработка кон Договорот за изменување и пристапување кон Централноевропскиот договор за слободна трговија.

Законодавно-правната комисија ќе одржи две седници. На едната за дискусија се Предлог – законот за изменување и дополнување на Законот за основање јавно претпријатие Македонска радиодифузија, во второ читање и Статутарната одлука за изменување на Статутот на Агенцијата за пошти (прва фаза), додека на другата седница пред членовите на Комисијата се Статутарната одлука за изменување и дополнување на – Статутот на Регулаторната комисија за домување (прва Фаза), Предлог-законот за изменување на Законот за вработените во јавниот сектор, Предлог-законот за контрола на надворешно трговскиот промет со необработени дијаманти, Предлог-законот за ратификација на Спогодбата меѓу Владата на Република Северна Македонија и Советот на министри на Република Албанија за основање културно-информативни центри во двете земји, како и по Предлог-законот за ратификација на Протоколот за дефиниција на поимот „производи со потекло“ и методите на административна соработка кон Договорот за изменување и пристапување кон Централноевропскиот договор за слободна трговија.

Би можело да ве интересира

Предлог-законот за заштита на правата на пациентите го помина првото читање

Ана Ололовска

Лашкоска: Тоа што Владата го презентирала пред комитетот на УНЕСКО не соодветствува со тоа што го нуди како предлог-закон

Ана Ололовска

Законот за управување на природното и културното наследство во Охрид пред пратениците

Ана Ололовска

Арта Точи од Алијансата на Албанците нова пратеничка на местото на Мемеди

Ана Ололовска

Собранието ја констатираше оставката на Мемеди

Ана Ололовска

Александра Цветковска го презема испразнетото пратеничко место на Горан Милевски

Ана Ололовска